måndag 3 mars 2014

Kenya dag 4

Fjärde dagen började med en tidig väckning. Efter en snabb kopp varm kakao åkte vi iväg på en Early Morning-GameDrive. Det var jättefint ljus då solen just hade stigit upp och vi fick se bl.a. elefanter, svart noshörning, antiloper och en massa andra djur som vi sett dagen före. När vi kom tillbaka var vi vrålhungriga och fick äntligen stoppa i oss lite gott buffémorgonmål.
Vi hann just och just byta mot lite svalare kläder och sen åkte vi iväg igen. Denna gång skulle vi få se på lite chimpanser. Det var ett ganska stort inhägnat område med chimpanser som hade blivit omhändetagna efter att de blivit gåligt behandlade och varit ingstängda i trånga burar.
Efter att vi fått se några söta apor styrde vi iväg mot en lågstadieskola i närheten. Skolan låg mitt i en by och hade runt 280 elever. Även om skolan hade mycket gemensamt med våra skolor i Finland var det ändå något helt annat. Skolgården bestod av flera små skrangliga byggnader. Klassrummen hade träväggar och jordgolv med små träbord som pulpeter och en svart krittavla längst fram.
Alla barnen hade likadana röda skoluniformer och skrattade och var allmänt glada hela tiden. Så söta verkligen. De var också väldigt intresserade av mitt långa ljusa hår och hade svårt att hålla fingrarna i styr imellanåt :)
Vi fick gå runt i klasserna först och bekanta oss med hela skolgården medan rektorn visade oss runt. Sen hade den äldsta klassen i skolan; åttorna, ett litet framträdande med sång och dans.
Till sist fick vi äran att plantera träd som skolbarnen skulle lära sig att sköta om. Det var en tradition som alla gäster som kom och hälsade på till skolan fick göra.
Efter det var det dags att vinka hejdå till alla söta små skolbarn och lämna skolbarn med ännu en upplevelse bakom oss. Vi åkte tillbaka till hotellet för lunch. Då kände man sig smått orättvis som fick sitta och äta god mat på ett fint hotell när barnen i skolan varje dag fick jobba hemma på gården för att få mat på bordet...
Sen åkte vi för att se en blind gammal noshörning som blivit omhändetagen efter att ha mist synen i en fight med en annan noshörning. Vi fick även mata och klappa den, den var alltså helt tam.
Efter det här åkte vi igen tillbaka till hotellet för lite packning och den sista middagen på SweetWaters för nästa dag bar det iväg igen.






Så här såg klassrummen ut


Det här var deras "skolkök"...



En åttas skolbok








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar