söndag 13 april 2014

Kenya dag 6

På morgonen var det dags att lämna Sopa Lodge och åka iväg på en båtutfärd till sjön Naivasha. Där såg vi en massa olika vattendjur och fåglar. Efter ungefär en timmes båttur var det dags att sätta oss i bilen i några timmar. Vägen vi åkte på anses vara Kenyas farligaste väg eftersom det har skett mest olyckor där. Om man blev fast för fortkörning på den vägen kunde man få ett lika långt fängelsestraff som för att ha mördat någon... Ganska wierd!
Efter en stunds körande stannade vi på lunchpaus. Efter det tog det inte länge tills vi anlände till en Masaiby vi skulle besöka. Och jag måste bara säga att en Masai skulle jag nog inte vilja vara! De bodde ju för sjutton i hus gjorda av koskit! Fatta att bo i ett skithus och dricka blod blandat med mjölk till middag... Usch.
Men ja, efter det var det dags att åka vidare och snart fick vi åka in i Kenyas kändaste nationalpark Masai Mara. Vi åkte igenom hela reservatet och fick se ett helt nytt landskap. Den här gången fick man se det Kenya man sett på alla dokumentärer, nu såg det ut som man hade föreställt sig. Helt lejonkungen-fiilis var det :) Äntligen fick vi också se alla djur i "the big 5" eftersom en leopard stolt visade upp sig lugnt vilandes i en trädgren vid vägkanten. Efter det åkte vi över Mara floden och in i "the Mara triangle" där vårt hotell befann sig. Det var något alldeles fantastiskt. När man kom in i receptionen trodde man inte det var sant för rakt utanför bredde hela savannen ut sig som i en sagovärld! Det var bara helt sjukt!
Sen blev det middag och efter det stupade alla i säng efter ennu en helt fantastisk dag :)



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar