fredag 28 februari 2014

KENYA dag 3

Efter en skön nattsömn vaknade vi upp i våra tält och drog sedan iväg på ett mumsigt buffé-morgonmål. Efter det var det dags för den första safarin. Jag som trodde att man skulle få sitta länge och leta för att få se några djur överhuvudtaget blev ganska glatt överraskad då det stod en hel giraffamilj precis vid vägkanten efter bara några minuters körande. Och djuren fortsatte att visa upp sig. På första safarin hann vi se bl.a. zebror, giraffer, en massa olika sorters antiloper, bufflar, babianer, hundratals fåglar, strutsar, noshörningar och söta vårtsvin.
En sak som var ganska speciellt var att vi såg 4 Northern White Rhinos som det bara finns 7(!) st. exemplar kvar i världen och 4 av dem fanns just i OlPejeta-konservatet. Där hade vi lite tur!
Sedan åkte vi tillbaka till hotellet, fick en liten stud vila och lunch och sedan for vi iväg på den andra safarin för dagen.
Vi fortsatte att ha turen med oss för denna gång såg vi vildhundar som är så ovanliga att se att vår guide berättade att han hade jobbat i 15 år tills han såg sin första vildhund! Och då hade vi varit i Kenya i två dagar... :D Förutom det här såg vi också en massa andra djur t.ex. lejon, hyenor och chakaler.
Sen fick vi åka tillbaka till hotellet och lite fresha till oss före middagen.
Efter middagen blev det en NightGamedrive då vi fick söka efter djur i mörkret med våra ficklampor. Jag var dock så trött efter den långa dagen att jag nog sov största delen av tiden, hehe..
Tillsist fick vi (äntligen) gå och sova och jag sov nog som en stock hela natten :)













2 kommentarer: