onsdag 22 maj 2013

Ryssland-resan, del 2 :)

På lördag såg programmet ut på följande vis:
-Morgonmål
-Avfärd till det moderna museet: Grand Market Ryssland (Det var ett lite speciellt musé om man kan säga så. Där fanns i ett ända STORT rum där hela Ryssland, från Japan i öster till Finland i väster, var utbrätt i miniatyr. Det var helt som påriktigt, alla städer och floder och sjöar mm. Dessutom blev det alltid natt och dag precis som i verkligheten. Förutom det fanns det knappar utbrätt i hela rummet som amn kunde trycka på och då kunde t.ex. ett hus börja brinna, någon människa sjuta någon mm, det var riktigt intressant)


-På vägen hem från museet blev det en snabbvisit till ett äkta rysk HYPERmarket, det var så stort att det inte gick att kalla det supermarket utan fick heta HYPERmarket istället :) Och ut därifrån kom vi med famnarna fulla med karkki för det var sååååå jättebilligt lösgodis att till och med jag som inte har ätit godis på 1 ½ år måste köpa lite bara för att det var så billigt (fast jag åt ingenting)...

Ett äkta ryskt HYPER-market :D
 - Väl tillbaka till Keltto åt vi och hade sedan konsert i kyrkan.
- Efter det fick vi gå till ett ålderdomshem och sjunga för alla gamla människor. De var jättegulliga och det kändes verkligen fint att få sjunga för dem :)
- På kvällen var det dags för ungdomssamling, både vi som kom från Finland och de ryska ungdomarna där på Keltto deltog tillsammans. Först var det en massa program men sedan senare på kvällen blev det korvgrillning och man fick göra lite vad man ville resten av kvällen. Det blev en rolig kväll och vi var ute till sent på natten och lekte en massa lekar tillsammans med alla ryssar :D
-Vi begav oss in för att börja göra oss färdiga för natten var ingen var på humör att sova så vi stannade uppe och spelade kort ännu länge

Ninja heter den här leken som passar väldigt bra på en rysk ungdomssamling :)
 - Vi somnade inte på länge men när vi väl gjorde det var det med ett leende på läpparna :)
__________________________________________________________________________________

Söndagen var sista dagen i Ryssland
Vi gjorde inte mycket mer än att äta morgonmål, packa ihop all vår packning och säga adjö till alla fina människor som blev kvar i Ryssland. Sedan åkte bussen iväg mot finska gränsen igen. Det blev några stopp på vägen men förvånansvärt snabbt var vi framme där vi steg på.
Det var sorligt att säga farväl till alla fina människor jag tillbringat så mycket tid med under resan. Jag lärde känna dem så mycket bättre och när de bor så långt träffar man dem inte så ofta. Men så blev det i varje fall och närmare halv 9 var vi hemma igen.

<3

Kort och gott kan jag säga att det var en jättefin resa, med roligt program och gott sällskap. Jag tror faktiskt att det var den bästa resa jag varit på <3 TACK!

//DabbeLina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar